Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία άνοδος 0,6% για τον Stoxx 600

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά την ώθηση από τα θετικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας. Άλμα 18% για την μετοχή της Royal KPN.

Στο πράσινο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση με στήριξη κυρίως από τα μεγέθη της Κίνας που επιβεβαιώνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη σταθεροποιείται.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 έκλεισε κατά 0,24% υψηλότερα στις 8.338 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,31% στις 4.077 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,82% στις 6.583 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ κέρδισε 0,74% στις 8.736 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ αυξήθηκε κατά 0,24% 17.187 μονάδες.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Royal KPN με άλμα 16% καθώς η America Movil, του Κάρλος Σλιμ, δήλωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε προσφορά εξαγοράς για τον ολλανδικό όμιλο τηλεπικοινωνιών.

Από το μέτωπο της οικονομίας, οι ειδήσεις που έρχονται από την Κίνα είναι θετικές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός στην Κίνα παρέμεινε τον Ιούλιο στο 2,7% οριακά χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 9,7% σε ετήσια βάση - από 8,9% τον προηγούμενο μήνα - ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη ανάκαμψη 9%. Επίσης, οι σταθερές άμεσες επενδύσεις εκτινάχθηκαν κατά 20,1% τους πρώτους επτά μήνες του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι λιανικές πωλήσεις επίσης αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 13,2% από 13,3%. Σε αυτό το σημείο, οι αναλυτές ήταν πιο αισιόδοξοι καθώς προέβλεπαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 13,5%.

«Από τα στοιχεία αυτά, η μεγαλύτερη έκπληξη είναι προφανώς η βιομηχανική παραγωγή, η οποία φαίνεται ότι ακολουθεί και την έκπληξη ου είχαμε μία ημέρα νωρίτερα με την αύξηση των εισαγωγών. Είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η κινεζική οικονομία πραγματικά σταθεροποιείται» δηλώνει ο Wei Yao, Societe Generale.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v