Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά σε υψηλό 2 μηνών οι ευρωαγορές. Περιορισμένες οι επενδυτικές κινήσεις. Μικτή εικόνα από τα στοιχεία της ευρωζώνης. Ανοδικά οι ασφαλιστικές. Προβληματίζουν τα αποτελέσματα της HSBC. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με το πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες να παραμένει θετικό για έκτη συνεχή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,18% στις 8.393 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,09% στις 4.049 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,03% στις 6.650 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,06% στις 8.578 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,1% στις 5.771 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ κινείται πτωτικά 0,37% στις 16.716 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο ασφαλιστικός κλάδος πρωταγωνιστεί με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα. Ο κλαδικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ η CNP Assurances ενισχύεται κατά 3,4% και η ING Groep κατά 1,7%. Επίσης, η Deutsche Bank αναβάθμισε την τιμή στόχο για την ΑΧΑ στα 20 από 18 ευρώ μέχρι πρότινος. 

Μίνι ράλι 3,7% καταγράφει και η μετοχή της Lloyds, καθώς δημοσιεύματα φέρουν το διευθύνοντα σύμβουλο Antonio Horta - Osario να δηλώνει πως το 70% των κερδών θα επιστραφεί στους μετόχους μέχρι το 2015. 

Επίσης, ξεχωρίζει η μετοχή της Veolia Environment με κέρδη 2,1% καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία υδάτων της Γηραιάς Ηπείρου ανακοίνωσε αποτελέσματα που ικανοποίησαν την αγορά. Στον αντίποδα, η PostNL υποχωρεί 3,7% καθώς οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου ήταν κατώτερες των προσδοκιών.

Από πλευράς οικονομικών μεγεθών, η εικόνα είναι μικτή για την ευρωζώνη. Ο ιδιωτικός κλάδος επέστρεψε μετά από 18 μήνες στην ανάπτυξη σύμφωνα με τον συνολικό δείκτη ΡΜΙ που άγγιξε το 50,5. Στον αντίποδα, οι λιανικές πωλήσεις, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, μειώθηκαν τον Ιούνιο, εξέλιξη που δείχνει πως τα νοικοκυριά εξακολουθούν να υφίστανται πιέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v