Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έβδομο ανοδικό σερί στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο για 7η διαδοχική συνεδρίαση για τους περισσότερους δείκτες. Στελέχη της ΕΚΤ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων. Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα. Ξεχωρίζουν η Sky Deutschland και η Credit Agricole.

Θετικό πρόσημο για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην ΕΚΤ, που δηλώνει έτοιμη για νέες μειώσεις επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,2% στις 8.415 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,26% στις 4.060 και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,08% στις 6.614 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,16% στις 8.574 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,41% στις 5.733 και στο Μιλάνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,21% στις 16.792 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο Πέτερ Πράετ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε πως η ευρωτράπεζα δεν έχει ξεμείνει από πολεμοφόδια και πως εάν κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει μείωση επιτοκίων.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Sky Deutschland που καταγράφει ράλι 6,9% καθώς τα αποτελέσματα του ομίλου επικοινωνίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Κέρδη 4,7% καταγράφει και η μετοχή της Credit Agricole η οποία ανακοίνωσε δωδεκαπλασιασμό κερδών μετά την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά.

Στον αντίποδα η μετοχή της χαλυβουργικής Salzgitter σημειώνει κάθετη πτώση 10% καθώς ανακοίνωσε ότι αναμένει προ φόρων ζημία 400 εκατ. ευρώ φέτος κάνοντας λόγο για βουτιά της ζήτησης συνεπεία της επιδείνωσης στην οικονομία της ευρωζώνης.

 Από το "μέτωπο" της οικονομίας οι ειδήσεις είναι καθόλα θετικές. Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία εκτοξεύθηκαν κατά 3,8% ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Στη Βρετανία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό διετίας. Υπάρχει όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος, καθώς οι εξελίξεις αυτές μπορεί να πυροδοτήσουν αλλαγή στρατηγικής από τις κεντρικές τράπεζες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v