Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Agricole: Δωδεκαπλασιασμός κερδών το Q2

Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 696 εκατ. ευρώ, έναντι 56 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Credit Agricole θα διαμορφώνονταν στα 514 εκατ. ευρώ.

Credit Agricole: Δωδεκαπλασιασμός κερδών το Q2

Δωδεκαπλασιασμό (!) των κερδών της το β' τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ανακοίνωσε η Credit Agricole.

Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 696 εκατ. ευρώ, έναντι 56 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Credit Agricole θα διαμορφώνονταν στα 514 εκατ. ευρώ.

Στο εξάμηνο, η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,165 δισ. ευρώ από 367 δισ. ευρώ το εξάμηνο του 2012.
Σε επίπεδο ομίλου, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,385 δισ. ευρώ το β' τρίμηνο (από 808 εκατ. ευρώ πέρυσι) και στα 2,410 δισ. ευρώ στο εξάμηνο (από 1,671 δισ. ευρώ πέρυσι).

Ο διευθύνων σύμβουλος Ζαν Πολ Σιφλέ, δήλωσε πως η έξοδος τη τράπεζας από την ελληνική αγορά θα αποφέρει «σημαντικά θετικό» αντίκτυπο στα αποτελέσματα έτους.

Προβληματισμό πάντως, προκαλεί η μείωση των εσόδων κατά 0,9%, στα 4.39 δισ. ευρώ. Τα έσοδα της Credit Agricole ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν 4,16 δισ. ευρώ, εξέλιξη που υποδεικνύει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις στη γαλλική αγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v