Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητική αντίδραση ευρωαγορών στην ΕΚΤ

Αρνητική επίδραση έχουν τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών ευρωζώνης και Βρετανίας στις συναλλαγές των ευρωαγορών. Τα χρηματιστήρια του NYSE Euronext , άνοιξαν με καθυστέρηση μίας ώρας, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Αρνητικά αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με κέρδη μέχρι το μεσημέρι, αλλά η νέα πρόβλεψη της ΕΚΤ για ύφεση 0,6% φέτος στην ευρωζώνη, από -0,5% στην προηγούμενη πρόβλεψη, "γύρισε" αρνητικά τους δείκτες.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί 0,51% στις 8.154  μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,48% στις 3.834 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,89% στις 6.359 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,44% στις 8.246  μονάδες, ο πορτογαλικός και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 2% στις 16.616  μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι αγορές σε Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Πορτογαλία άνοιξαν με καθυστέρηση μίας ώρας λόγω τεχνικών προβλημάτων στο NYSE Euronext.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο έτους και ο Nikkei με πτώση 0,8% λόγω των έντονων ανησυχιών για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v