Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική άνοδος στις ευρωαγορές

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τις δύο πτωτικές συνεδριάσεις. Καθησυχάζουν στελέχη της Fed για τα αντισυμβατικά μέτρα. Στο επίκεντρο οι τράπεζες μετά την αναβάθμιση της Societe Generale. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις και ενώ αξιωματούχοι της Fed επιβεβαιώνουν ότι θα διατηρηθούν τα αντισυμβατικά μέτρα της νομισματικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,25% στις 8.301 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,21% στις 3.929 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,55% στις 6.561 μονάδες. 

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,97% στις 83.65 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,09% στις 5.862 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,34% στις 17.116 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης επίσης ανακάμπτει με άνοδο 4,3%, μετά τηνχθεσινή κάθετη πτώση του 10%.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο πρόεδρος της Fed Ατλάντα, Dennis Lockhard, μετά το χθεσινό κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών ότι τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρή ώστε να δικαιολογείται μείωση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Πράγματι, ο δείκτης δραστηριοτήτων ISM για τον κλάδο μεταποίησης υποχώρησε εκ νέου σε περιοχή ύφεσης. «Στον βαθμό που οι αγορές βλέπουν μικτά μηνύματα, αντικατοπτρίζεται και η συζήτηση που διεξάγεται με τους συναδέλφους στην FOMC» δήλωσε ο κ. Lockhart μιλώντας στο Bloomberg και συμπλήρωσε: «Η μεγαλύτερη εικόνα είναι πως όποια προσαρμογή δεν θα αποτελεί σημαντική αλλαγή πολιτικής».

Νωρίτερα και ο Nikkei έκλεισε με κέρδη μεγαλύτερα του 2%. «Με το θετικό κλείσιμο στη Wall Street και στην Ιαπωνία, και οι ευρωπαϊκές αγορές θα προσπαθήσουν να ανακάμψουν σήμερα» δηλώνει ο Ouri Mimran, της Natixis.

Κέρδη 3% καταγράφει η γαλλική Societe Generale μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή από την Goldman Sachs σε "buy" από "neutral". Η είδηση παρέσυρε ανοδικά ευρύτερα τον τραπεζικό κλάδο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena ενισχύεται κατά 2,3% και η ισπανική Banco Santander κατά 1,6%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v