Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ”κύμα” πιέσεων στις ευρωαγορές

Επιταχύνεται η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντικές πιέσεις από τις τράπεζες, τις αεροπορικές εταιρίες και τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις. Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με την ελπίδα ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας θα καθησυχάσουν τους φόβους για μεγάλη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Επιταχύνθηκε το μεσημέρι η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντικές πιέσεις από τις τράπεζες, εν αναμονή αυξήσεων των επιτοκίων, από τις αεροπορικές εταιρίες εξαιτίας της προειδοποίησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την γρίπη των πτηνών καιαπό τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις μετά τη νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Η ανακοίνωση του δείκτη Ifo και η συνακόλουθη άνοδος του ευρώ δεν κατόρθωσε να περιορίσει την πτώση και οι απώλειες διευρύνθηκαν ύστερα από ένα συγκρατημένο άνοιγμα, με αποτέλεσμα το μεσημέρι ο δείκτης FTSE να υποχωρεί 1,31% στις 5.604 μονάδες, ο DAX 1,29% στις 5.603 μονάδες και ο CAC 1,54% στις 5.591 μονάδες.

Η Vodafone αντιδρά με πτώση 1,5% στην ανακοίνωση της Verizon Communications ότι δεν θα αγοράσει το μερίδιο της Vodafone στην Verizon Wireless. Η BP υποχωρεί 1,3% κα η Total 1,1%.

Στον αντίποδα, η OMV εκτινάσσεται 8,2% μετά την ανακοίνωση ότι αναιρειται η πρόθεση συγχώνευσης με τη Verbund.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με την ελπίδα ότι οι στατιστικές ειδήσεις της ημέρας θα καθησυχάσουν τους φόβους για μεγάλη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Θα ανακοινωθεί ο δείκτης παραγγελιών διαρκών αγαθών, που αναμένεται ότι υποχώρησε 0,5% τον Απρίλιο μετά την εκτίναξη 6,4% του Μαρτίου.

Επίσης, θα ανακοινωθεί ο δείκτης πωλήσεων νεόδμητων κατοικιών, που προβλέπεται ότι υποχώρησε 6,4% τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v