Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα. Πρωταγωνιστής η Lufthansa με άλμα 5,9%. Ανοίγει μετά από δύο ημέρες η Wall Street ενώ οι επενδυτές αποτιμούν τον αντίκτυπο της Σάντι.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα και ενώ οι επενδυτές αποτιμούν τον αντίκτυπο από το σαρωτικό τυφώνα Σάντι στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,64% στις 7.330 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,19% στις 3.465 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,12% στις 5.842 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,64% στις 7.864 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,17% στις 5.3757 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,87% στις 15.657 μονάδες.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Lufthansa με άλμα 5,9% καθώς η γερμανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση της λειτουργικής της κερδοφορίας κατά 5,5% στο τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας ακόμη και τα πιο αισιόδοξα σενάρια. Παράλληλα, εντείνει το πρόγραμμα περικοπής του κόστους λειτουργίας καθώς καλείται να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος καυσίμων, αλλά και τις επιπτώσεις της ευρύτερης αβεβαιότητας για τη διεθνή οικονομία.

Η Wall Street αναμένεται να ανοίξει σήμερα μετά από δύο ημέρες όπου έμεινε κλειστή λόγω του τυφώνα και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών κινούνται ανοδικά. «Οι Αμερικανοί πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τυφώνα», δήλωσε ο Matthew Sherwood της Perpetual Investments, συμπληρώνοντας: «Αν και υπήρχαν ζημίες μεγάλης κλίμακας, φαίνεται ότι είναι μικρότερες από όσες είχαν αρχικά εκτιμηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v