Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Διστακτικές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Προβληματισμός για οικονομία και εταιρικά αποτελέσματα. Το θετικό μήνυμα από τις ισπανικές εκλογές. Ήπια άνοδος στα futures της Wall Street.

Διστακτικές ανοδικές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες με στήριξη κυρίως από τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Ισπανία όπου το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως διατηρεί τον έλεγχο της Γαλικίας. Η νευρικότητά όμως, παραμένει μετά τα απογοητευτικά μεγέθη για την Ιαπωνία, αλλά και τη μικτή εικόνα από τα στοιχεία της Eurostat για δημόσια ελλείμματα και χρέος

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 7.381 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,3% στις 3.515  μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,16% στις 5.905 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,2% στις 7.934 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 1,06% στις 5.500 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,01% στις 16.017μονάδες.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την Ιαπωνία και τις ισχυρές πιέσεις με τις οποίες έκλεισε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street. Αιτία ήταν το μπαράζ των απογοητευτικών αποτελεσμάτων από κολοσσούς (όπως η General Electric, Microsoft, Google, Marvell Technology Group και Mc Donalds) αλλά και η αιφνιδιαστική βουτιά των εξαγωγών της Ιαπωνίας κατά 10,3% το Σεπτέμβριο.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης πάντως, αναδεικνύεται η μετοχή της Philips, η οποία καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα από 3% καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εικόνα από τα στοιχεία της Eurostat για τη δημοσιονομική θέση των μελών της ευρωζώνης είναι μικτή, καθώς δείχνει ότι μειώνεται μεν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς, αλλά αυξάνεται το δημόσιο χρέος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v