Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ισχυρή άνοδος για Παρίσι, Φρανκφούρτη. Η Ιταλία πέρασε το τεστ των αγορών. Μείωση επιτοκίου σε δημοπρασία, παρά την υποβάθμιση. Στήριξη στις αγορές από τα κινεζικά στοιχεία. Κέρδη στα futures της Wall.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές παρά το νέο χτύπημα από τη Moody's και την υποβάθμιση της Ιταλίας. Στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές παρέχεται κυρίως από τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας, που τροφοδοτούν άλλωστε και την έντονα ανοδική πορεία στις μετοχές του κλάδου βασικών πόρων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 ενισχύεται κατά 1,24% στις 6.498 μοάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,69% στις 3.156 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,5% στις 5.636 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,15% στις 6.640 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,63% στις 4.826 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 13.582

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η Μoody's προχώρησε σε υποβάθμιση της ιταλικής οικνονομίας κατά δύο βαθμίδες και μάλιστα με αρνητικο outlook. . Η Ιταλία άλλωστε, παρά την υποβάθμιση, πέρασε με επιτυχία το κρίσιμο τεστ των αγορών, καθώς πέτυχε τον στόχο άντλησης 3,5 δισ. ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία και μάλιστα με χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού.

Το ευρώ κινείται κάτω από το 1,22 δολ., ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων κινούνται και πάλι ανοδικά.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται ο κλάδος των βασικών πόρων, καθώς καταγράφει κέρδη 1,2%. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της BHP Billiton και της Rio Tinto καταγράφουν κέρδη 1,2%.

Αιτία τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, η οποία επιβραδύνθηκε μεν στο 7,6% το δεύτερο τρίμηνο, αλλά μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών τροφοδοτεί σενάρια ανάκαμψης το δεύτερο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v