Ανοδικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Ανακάμπτουν οι μετοχές των τραπεζών και του κλάδου τεχνολογίας. Απροσδόκητη βελτίωση του Ifo.  Η προσοχή στη σύνοδο ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και στο G20.

Οριακές μεταβολές κυρίως με αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής εν όψει της εαρινής συνόδου ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας και της σημερινής συνόδου του G20.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται οριακά 0,98% στις 6.736 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,59% στις 3.19 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1,56% στις 7.012 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,34% στις 5.194 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,89% στις 14.414 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε απροσδόκητη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Γερμανία και ενίσχυση του δείκτη Ifo που ήταν η αφορμή για την επιστροφή των επενδυτών στις αγορές και κυρίως στους κλάδους που δέχθηκαν τις εντονότερες ρευστοποιήσεις κατά τις 4 τελευταίες συνεδρειάσεις.

Έτσι, η μετοχή της Societe General ενισχύεται κατά 3,3%, της Credit Agricole SA κατά 3.4% και της BNP Paribas κατά 3,5%. Ως προς τις ισπανικές τράπεζες, η BBVA ενισχύεται κατά 1,7% και η Bankinter SA κατά 1,2%.

Οι επενδυτές, πάντως, στρέφουν την προσοχή τους στην εαρινή σύνοδο ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Christine Lagarde αγωνίζεται να συγκεντρώσει 400 δισ. δολ. ώστε να αποκτήσει τα πολεμοφόδια για την αντιμετώπιση της κρίσης που απειλεί επικίνδυνα την Ισπανία. Συνάντησε, όμως, ένα δύσκολο εμπόδιο καθώς η Βραζιλία αρνήθηκε ρητά να αυξήσει τη χρηματοδότηση, θέτοντας ως όρο την ενίσχυση της εκπροσώπησης των αναπτυσσόμενων χωρών στο ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v