Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Άλμα 2,5% σε Μιλάνο και 1,9% σε Μαδρίτη. Ανοδική αντίδραση στις τράπεζες μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις. Ισχυρά κέρδη στα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες καθοδηγούμενοι από τις μετοχές των τραπεζών που ανακάμπτουν με τις έντονες ρευστοποιήσεις της χθεσινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,32% στις 6694 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,39% στις 3262 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,61% στις 5.629 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 1,87% στις 7572 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,72% στις 5304 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 2,49% στις 14818 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Επισημαίνεται ότι χθες, οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών ομολόγων ενδοσυνεδριακά άγγιξαν το 6%. Με την κρίση χρέους να πλησιάζει απειλητικά την Ισπανία, τα χρηματιστήρια και ειδικότερα οι τραπεζικές μετοχές, δέχθηκαν έντονες πιέσεις τόσο στη Γηραιά Ήπειρο όσο αργότερα στη Wall και στις ασιατικές αγορές.

Σήμερα οι τραπεζικές μετοχές καλύπτουν το χαμένο έδαφος. Ράλι 6% καταγράφει η μετοχή της Unicredit, παρά την αρνητική έκβαση της ιταλικής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων, όπου το κόστος του ετήσιου δανεισμού διπλασιάστηκε.

Η μετοχή της Commerzbank ενισχύεται κατά 2,6% και της Credit Agricole κατά 1,6%. Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών με στήριξη από τα απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα της Alcoa.

Η προσοχή των αγορών πάντως, εξακολουθεί να εστιάζεται στην Ισπανία όπου σήμερα ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy ο οποίος αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Κόμματος τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας των τελευταίων τριών δεκαετιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v