Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Κλίμα νευρικότητας στις ευρωαγορές παρά τις θετικές εκπλήξεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Έντονη διστακτικότητα εν όψει της συνόδου κορυφής. Ήπια άνοδος στα futures της Wall.

Μικτή είναι η εικόνα από τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση. Παρά τη θετική εικόνα που σκιαγραφείται από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σχεδόν όλα τα θέματα της αυριανής συνόδου κορυφής παραμένουν ανοιχτά, γεγονός που δημιουργεί κλίμα έντονης νευρικότητας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,12%, στις 6.123 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,28%, στις 3.211 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,28%, στις 5.563 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,24%, στις 8.935 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,46%, στις 5.949 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FSTE MIB καταγράφει οριακές απώλειες 0,03%, στις 16.223 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα, υπήρξαν θετικές εκπλήξεις ως προς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η UBS, η πετρελαϊκή ΒΡ ακόμη και η Deutsche Bank είναι ορισμένες από τις δεικτοβαρείς εταιρίες που ξεπέρασαν τις προσδοκίες στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Απομένουν, όμως, λιγότερο από 24 ώρες μέχρι την κρίσιμη σύνοδο κορυφής, όπου θα κριθεί η αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Θέματα όπως το κούρεμα του ελληνικού χρέους, το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και η μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v