Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Κέρδη για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Απροσδόκητα θετικά οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη. Βεβαιότητα Merkel ότι θα "περάσει" η συμφωνία για το EFSF. Ανοδικά τα μέταλλα.

Ανοδικό γύρισμα πραγματοποιείται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον κλάδο των βασικών πόρων και των μεταλλευτικών εταιριών να καταγράφει κέρδη. Αναλυτές αναφέρουν πως Κινέζοι αγοραστές κινούν ανοδικά τις τιμές των μετάλλων, συμπαρασύροντας τις μετοχές των εταιριών του κλάδου. Απροσδόκητα θετικά στοιχεία ανακοινώθηκαν για την ευρωζώνη, ενώ παράλληλα έντονη κινητικότητα καταγράφεται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,91%, στις 5.9018 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,38 στις 3.196 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,12%, στις 5.402 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,05%, στις 8.393 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 1,12%, στις 6.054 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατά 1,31%, στις 16.244 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης εξέπληξαν άπαντες, καθώς ανακοινώθηκε αύξηση 1,2% έναντι προβλέψεων για μείωση 0,7%.

Επιπλέον, ο κ. Olli Rehn δήλωσε πως προετοιμάζεται συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, τονίζοντας μάλιστα ότι οι σύνοδοι του Οκτωβρίου θα είναι το σημείο καμπής.

Νωρίτερα, οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν αρνητικό πρόσημο κυρίως λόγω του προβληματισμού για το μέλλον του EFSF μετά την αρνητική ψήφο της Σλοβακίας. Η κ. Angela Merkel, όμως, δήλωσε βέβαιη ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί πλήρως, ενώ η Αυστρία ζήτησε να προχωρήσει η Ε.Ε. χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Μπρατισλάβας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v