Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές

Πλήρης ανατροπή σκηνικού στις ευρωαγορές με ισχυρή άνοδο για τους δείκτες. Συντονισμένη προσπάθεια αλλαγής κλίματος από Ευρωπαίους αξιωματούχους και νέα συζήτηση για ευρωομόλογο.

Μίνι ράλι καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς από πολλές πλευρές διατυπώνεται ευρωπαϊκή πολιτική δέσμευση ώστε να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία και να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους. Οι δηλώσεις των κ. Barroso, Rehn και κυρίως του κ. Nicolas Sarkozy άλλαξαν το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οδηγώντας σημαντικά υψηλότερα τους δείκτες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται 2,39% στις 5.290 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,81% στις 2.947 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 1,47% στις 5.250 μονάδες.

Καλό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 2,45% στις 8.025 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,98% στις 5.889 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει μίνι ράλι 2,05% στις 14.053 μονάδες ενόψει και της ψηφοφορίας για την επικύρωση του πακέτου λιτότητας.

Ο κ. Barroso διαβεβαίωσε πως σύντομα θα είναι έτοιμες οι προτάσεις της επιτροπής για το ευρωομόλογο. Αμέσως το κλίμα γύρισε στις αγορές, ενώ και οι αποδόσεις των ομολόγων Ιταλίας και Ισπανίας κινήθηκαν πτωτικά. Λίγο αργότερα, ο κ. Olli Rehn προειδοποίησε ότι ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας θα είναι δραματικό για όλους. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο κ. Nicolas Sarkozy στο υπουργικό του συμβούλιο διεμήνυσε ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει την Ελλάδα.

Πιο προσεκτικοί, ωστόσο, είναι οι επενδυτές στη Wall Street, όπου τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών δίνουν μικτή εικόνα, καθώς αναμένονται κρίσιμα μακροοικονομικά μεγέθη όπως οι λιανικές πωλήσεις και ο πληθωρισμός παραγωγού.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v