Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τις ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες. Το αδύναμο γεν στηρίζει τις εξαγωγικές εταιρείες. Άλμα 42% για τη μετοχή της Alibaba και ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές με κινητήριο δύναμη την αποδυνάμωση του γεν και πρωτοπόρο τον τεχνολογικό κλάδο. Στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές και από τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,96% στις 9554 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει άνοδο 0,14% στις 21.509 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,22% στις 2028 μονάδες. Οριακή άνοδο 0,09% καταγράφει ο αυστραλιανός ASX στις 4372 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,65% στις 2396 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,07% στις 2589 μονάδες.

Οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών ηγούνται της ανόδου στην ιαπωνική αγορά, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό 6 μηνών έναντι του γεν, ενόψει των στοιχείων για την αμερικανική αγορά κατοικιών που προσδοκάται ότι θα είναι θετικά. Συγκεκριμένα, το δολάριο καταγράφει κέρδη 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 80,07 γεν

Πρωτοπόρος της ανόδου στις ασιατικές αγορές αναδεικνύεται ο τεχνολογικός κλάδος. Άλμα 42% καταγράφει η μετοχή της Alibaba αφού η μητρική εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει 2,5 δισ. δολ. για την αγορά μετοχών μειοψηφίας.

Από το «μέτωπο» των μακροοικονομικών μεγεθών, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική μεταποίηση είναι μάλλον ενθαρρυντικά. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC για την Κίνα ανέκαμψε μεν τον Φεβρουάριο, αλλά παραμένει σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην αναθεωρούνται οι προσδοκίες για νέα βήματα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v