Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Κλίμα νευρικότητας και πάλι στις ασιατικές αγορές μετά το αδιέξοδο κατά το χθεσινό Eurogroup αναφορικά με την Ελλάδα και ενώ τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας προκαλούν προβληματισμό

Κλίμα νευρικότητας και πάλι στις ασιατικές αγορές μετά το αδιέξοδο κατά το χθεσινό Eurogroup αναφορικά με την Ελλάδα και ενώ τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας προκαλούν προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,61% στις 8947 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,04% στις 20791 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,04% στις 1993 μονάδες.

Οριακές διακυμάνσεις στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,10% στις 2351 μονάδες και ο CSI 300 κέρδη 0,17% στις 2533 μονάδες.

Το χθεσινό Eurogroup ανέλαβε την λήψη αποφάσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας για την Τετάρτη θέτοντας μάλιστα και τρεις συγκεκριμένους όρους. Εξέλιξη που δημιουργεί ανησυχία σε επενδυτές και αναλυτές ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Παράλληλα, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας εκτοξεύθηκε τον Ιανουάριο κυρίως όμως, λόγω της συρρίκνωσης των εισαγωγών (κατά 15%) που δημιουργεί προβληματισμό ως προς το εάν καταγράφεται αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v