Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στην Ασιατική αγορά

Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικοί δείκτες. Στάση αναμονής ενόψει Eurogroup και ΕΚΤ. Προβληματισμός για τη νέα αιφνιδιαστική ενίσχυση του πληθωρισμού στην Κίνα.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές αναμένοντας κρίσιμες εξελίξεις από την Ευρώπη, αλλά και μετά τον προβληματισμό που δημιουργούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 9002 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,16% στις 20985 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,54% στις 2014 μονάδες.

Οριακές μεταβολές στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,09% στις 2349 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,04% στις 2529 μονάδες.

Οι αγορές αναμένουν αφενός τις εξελίξεις ως προς τις ελληνική υπόθεση και αναφορικά με το σημερινό Eurogroup. Τα βλέμματα όμως, στρέφονται και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα ανακοινώσει την απόφασή της αναφορικά με το ύψος των επιτοκίων. Στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ο Mario Draghi αναμένεται να δεχθεί πολλές ερωτήσεις και ως προς το θέμα της συμμετοχής της ΕΚΤ στο PSI για το ελληνικό χρέος.

Προβληματισμό προκάλεσε και η ενίσχυση του πληθωρισμού στην Κίνα στο 4,5% τον Ιανουάριο, σε επίπεδα ανώτερα από το 4,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να οδηγήσει σε αναθεώρηση των σεναρίων για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v