Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Κέρδη μεγαλύτερα του 1% για τους περισσότερους δείκτες. Η θετική έκπληξη από την Toyota και συγκρατημένη αισιοδοξία για τις εξελίξεις στην Αθήνα. Άλμα για τον πετρελαϊκό κλάδο σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με πρωτοπόρο την μετοχή της Toyota η οποία καταγράφει άλμα μεγαλύτερο του 3% μετά την αναβάθμιση του στόχου κερδοφορίας από την διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συγκρατημένη αισιοδοξία αποτυπώνεται και για τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, αφότου ο εκπρόσωπος του IIF έκανε λόγο για «εποικοδομητικές» συζητήσεις αναφορικά με το PSI.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,1% στις 9015 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,21% στις 20950 μονάδες , ο κορεατικός Kοspi σημειώνει άνοδο 1,12% στις 2003 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX 0,43% στις 4363 μονάδες.

Ισχυρή άνοδος στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,27% στις 2343 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2,75% στις 2525 μονάδες. Ο πετρελαϊκός κλάδος ηγείται της ανόδου στην κινεζική αγορά, καθώς η κυβέρνηση του Πεκίνου ανακοίνωσε αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v