Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Η Κίνα μείωσε τον λόγο τραπεζικών αποθεμάτων αποδεσμεύοντας περισσότερη ρευστότητα στην αγορά. Η προσοχή στο Eurogroup και τις αποφάσεις για Ελλάδα.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές μετά τη νέα κίνηση χαλάρωσης νομισματικής πολιτικής της Κίνας.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,08% στις 9485 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 21.500 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kοspi καταγράφει κέρδη 0,07% στις 2024 μονάδες.

Θετικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,33% στις 2364 μονάδες και ο CSI 300 0,27% στις 2543 μονάδες.

Το Πεκίνο προχώρησε σε νέα μείωση του λόγου των υποχρεωτικών αποθεμάτων των τραπεζών στο 20,5% από 21% «εξέλιξη που συνεπάγεται ότι ρευστότητα περίπου 400 δισ. γουάν θα διοχετευθεί στην αγορά», όπως σχολιάζει το Marketwatch.

Η προσοχή των επενδυτών πάντως, είναι στραμμένη στο σημερινό Eurogroup και στο εάν θα οριστικοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v