Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Με το θρίλερ για το νέο ελληνικό πακέτο, αλλά και με τις νέες απειλές της Moody’s για σαρωτικές υποβαθμίσεις στον διεθνή χρηματοοικονομικό κλάδο, οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία κινούνται πτωτικά.

Η νευρικότητα επιστρέφει στις ασιατικές αγορές μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη. Με το θρίλερ που διεξάγεται αναφορικά με το νέο ελληνικό πακέτο, αλλά και μετά τις νέες απειλές της Moody’s για σαρωτικές υποβαθμίσεις στον διεθνή χρηματοοικονομικό κλάδο, οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία κινούνται πτωτικά..

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,24% στις 9238 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,7% στις 21215 μονάδες ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,38% στις 1997 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,44% στις 2356 μονάδες και CSI 300 κατά 0,48% στις 2537 μονάδες.

Οι εξελίξεις αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα είναι μία βασική πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές στην Ασία, όπως επίσης και η σημερινή κρίσιμη δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία, την πρώτη μετά την υποβάθμιση της χώρας από τη Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v