Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουδιασμένη αντίδραση των ασιατικών αγορών

Μικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά τη συμφωνία του Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση προς την Ελλάδα. Ισχυρά κέρδη για το ευρώ, σε απόσταση αναπνοής από τα 1,33 δολ.

Ανοδικά κινείται το ευρώ μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το eurogroup ως προς την Ελλάδα. Η αντίδραση των χρηματιστηριακών αγορών όμως, είναι συγκρατημένη καθώς αρκετοί εξακολουθούν να πιστεύουν πως τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες είναι ένα βραχυπρόθεσμο βήμα που δεν αντιμετωπίζει τα πάγια προβλήματα.

Το ευρώ ενισχύθηκε περισσότερο από μισό σεντ, αγγίζοντας ακόμη και τα 1,3293 δολ.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,23% στις 9463 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,16% στις 21459 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 2024 μονάδες. Κέρδη 0,82% καταγράφει ο αυστραλιανός ASX.

Θετικό το κλίμα στην κινεζική αγορά όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,55% στις 2376 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,65% στις 2557 μονάδες.

Ορισμένοι αναλυτές πάντως, επισημαίνουν ότι οι χρηματιστηριακές αγορές είχαν σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει τη συμφωνία του eurogroup. Επισημαίνεται ότι MSCI εκτός Ιαπωνίας για το 2012 καταγράφει κέρδη 13,5% και ο Nikkei άνοδο 12%, ενώ στη Wall Street ο Dow Jones από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί κατά 8%.

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκεται στο στόχαστρο μετά από έκθεση βάσει της οποίας η Mazda θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική της θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v