Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Στάση αναμονής τηρούν οι ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό μίνι ράλι και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις με το ελληνικό PSI και την κρίσιμη δημοπρασία της Πορτογαλίας. Πιέσεις στις τράπεζες μετά τη Citi.

Στάση αναμονής τηρούν οι ασιατικές αγορές μετά την ισχυρή άνοδο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και ενώ οι επενδυτές αναμένουν αφενός τις εξελίξεις με το ελληνικό PSI αφετέρου την κρίσιμη δημοπρασία της Πορτογαλίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,99% στις 8.550 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,03% στις 19.622 μονάδες. Αντιστοίχως και ο κορεατικός Kospi καταγράφει οριακή πτώση 0,02% στις 1892 μονάδες.

Διορθωτικές κινήσεις ωστόσο καταγράφονται στην κινεζική αγορά μετά το χθεσινό μίνι ράλι. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,48% στις 2264 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,56% στις 2422 μονάδες.

Η Πορτογαλία προχωρά σήμερα σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων, τη μεγαλύτερη από τότε που η χώρα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης. Τα πρώτα μηνύματα πάντως από τις δημοπρασίες Ισπανίας και Γαλλίας αυτή την εβδομάδα ήταν θετικά.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος δέχεται πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Citigroup με μείωση κερδών 11% κατά το τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v