Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές πλην Κίνας

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα των επενδυτών να επιστρέφει στην κρίση της ευρωζώνης και στην νέα αναρρίχηση των ιταλικών αποδόσεων πάνω από το 7%. Μίνι ράλι στην Κίνα και δεσμεύσεις Wen για μεταρρυθμίσεις.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα των επενδυτών να επιστρέφει στην κρίση της ευρωζώνης και στην νέα αναρρίχηση των ιταλικών αποδόσεων πάνω από το 7%.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,16% στις 8.390 μονάδες,. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,31% στις 18.535 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,90% στις 1.826 μονάδες.

Έντονα ανοδικά ωστόσο, κινήθηκε η κινεζική αγορά. Ο Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 2,89% στις 2225 μονάδες και ο CSI 300 σημείωσε μίνι ράλι 3,4% στις 2368 μονάδες.

Κινητήριος δύναμη ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Wen Jiabao περί συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο ώστε να επιτραπούν οι ιδιωτικές επενδύσεις στον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v