Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκές ανησυχίες στις ασιατικές αγορές

Απώλειες για τους περισσότερους ασιατικούς δείκτες. Κλίμα νευρικότητας εν αναμονή δημοπρασιών σε Ιταλία και Ισπανία και ενόψει της συνόδου της ΕΚΤ. Μείωση πληθωρισμού της Κίνας στο 4,1%.

Πτωτικά κινούνται οι περισσότερες ασιατικές αγορές, εκτός Κορέας μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα και ενώ οι επενδυτές περιμένουν μπαράζ εξελίξεων στην ευρωζώνη μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,74% στις 8385 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,25% στις 19104 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi σημειώνει κέρδη 1,03% στις 1864 μονάδες.

Οριακές κινήσεις στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,14% στις 2272 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,07% στις 2433 μονάδες.

Στην Κίνα, ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Δεκέμβριο στο 4,1%, στο χαμηλότερο επίπεδο 15 μηνών. Οι αναλυτές δεν αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από το Πεκίνο.

Οι επενδυτές παράλληλα, αναμένουν το αποτέλεσμα των σημερινών δημοπρασιών σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά και τον «χρησμό» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v