Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες κυρίως λόγω των θετικών εξελίξεων στην Ευρώπη. Η κινεζική αγορά ωστόσο, κινείται πτωτικά καθώς προκαλεί ανησυχία η μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας

Κέρδη καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες κυρίως λόγω των θετικών εξελίξεων στην Ευρώπη. Η κινεζική αγορά ωστόσο, κινείται πτωτικά καθώς προκαλεί ανησυχία η μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,36% στις 8.500 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 0,5% στις 19.191 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,6% στις 1.875 μονάδες. Στην Αυστραλία ο ASX κινείται υψηλότερα κατά 0,4% στις 4255 μονάδες.

Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών και εταιρείες του ευρύτερου κλάδου των βασικών πόρων καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, μετά τις θετικές εξελίξεις στις χθεσινές δημοπρασίες Ιταλίας και Ισπανίας, αλλά και τη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Αρνητικό ωστόσο, είναι το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,06% στις 2250 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,28% στις 2.404 μονάδες. Οι επενδυτές προβληματίζονται για τη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, κατά 0,6%, στα 3,18 τρις. δολ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v