Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική πτώση στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές καθώς στην αβεβαιότητα για την κρίση χρέους, προστείθεται και ο αιφνίδιος θάνατος του ηγέτη της Βορείου Κορέας, δημιουργώντας κλίμα έντονης νευρικότητας στην νοτιοανατολική Ασία.

Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές καθώς στην ευρύτερη αβεβαιότητα για την κρίση χρέους της ευρωζώνης και την πορεία της διεθνούς οικονομίας, προστείθεται και ο αιφνίδιος θάνατος του ηγέτη της Βορείου Κορέας, δημιουργώντας κλίμα έντονης νευρικότητας στην νοτιοανατολική Ασία.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,26% στις 8296 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 3,43% στις 1776 μονάδες, ενώ ο Αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 2,49% στ ις 4113 μονάδες. Απώλειες 1,24% καταγράφει ο Hang Seng.

Στην κινεζική αγορά, ο Shaghai Composite υποχωρεί κατά 0,23% στις 2219 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,19% στις 2385 μονάδες.

Μετά τον θάνατο του Kim Jong - il, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προχώρησε στη σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσεων για την Β. Κορέα. Στην Νότιο Κορέα παράλληλα, ο στρατός έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Παράλληλα, οι επενδυτές προβληματίζονται και για τις εξελίξεις στην Γηραιά Ήπειρο. Η Moody's προχώρσε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Βελγίου, ενώ η Fitch έθεσε υπό καθεστώς αναθεώρησης 6 ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v