Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη εβδομάδα ανόδου για τις ασιατικές αγορές

Την τρίτη εβδομάδα κερδών ολοκληρώνουν οι ασιατικές αγορές, αν και κατά τη σημερινή συνεδρίαση η άνοδος είναι μάλλον συγκρατημένη καθώς οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ και τον πληθωρισμό στην Κίνα

Την τρίτη εβδομάδα κερδών ολοκληρώνουν οι ασιατικές αγορές, αν και κατά τη σημερινή συνεδρίαση η άνοδος είναι μάλλον συγκρατημένη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλειε με άνοδο 0,66% στις 10137 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,9% στις 22734 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει οριακές απώλειες 0,01% στις 2180 μονάδες.

Οριακά θετικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,01% στις 2794 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,11% στις 3104 μονάδες.

Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας που ανακοινώνονται το Σάββατο και θα δώσουν ένα σαφές στίγμα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη μετά και την τελευταία αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v