Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ προβληματίζει την Ασία

Απώλειες στις ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ και ενώ η συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του δολαρίου προβληματίζει τους Ασιάτες εξαγωγείς. Κλειστό το χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω αργίας

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ και ενώ και η συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του δολαρίου δυσχεραίνει την κατάσταση για τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό σήμερα λόγω αργίας. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,31% στις 23731 μονάδες ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,72% στις 2192 μονάδες.

Διστακτική ανάκαμψη καταγράφεται στην κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,19% στις 2892 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,35% στις 3172 μονάδες.

Ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται πιέσεις καθώς διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται και στις τιμές των εμπορευμάτων μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη κατά το πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v