Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ασιατικές αγορές παρά την S&P

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, παρά τον κώδωνα κινδύνου που έκρουσε η S&P για την Ιαπωνία. Κινητήριος δύναμη των αγορών τα εταιρικά κέρδη αλλά και οι εκτιμήσεις για τις σημερινές ανακοινώσεις της Fed

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές παρά τον κώδωνα κινδύνου που έκρουσε η S&P για την ιαπωνική οικονομία, καθώς η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στην εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων και στην εκτίναξη της Wall σε υψηλό τριετίας. Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στην σημερινή συνεδρίαση της Fed.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,39% στις 9.691 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,5% στις 24121 μονάδες ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi είναι αμετάβλητος στις 2206 μονάδες. Οριακές μεταβολές καταγράφονται στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,13% στις 2942 μονάδες ενώ ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,3% στις 3229 μονάδες.

Η Standard & Poor’s προχώρησε σε υποβάθμιση του outlook για την ιαπωνική οικονομία από σταθερό σε αρνητικό, επισημαίνοντας ότι το τριπλό χτύπημα από τον Εγκέλαδο, το τσουνάμι και την πυρηνική κρίση ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση του δημόσιου ελλείμματος σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Παρά ταύτα, οι ασιατικές αγορές πήραν την σκυτάλη από την Wall όπου κατά την χθεσινή συνεδρίαση ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,93% στις 12.595,37 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,9% στις 1.347,22 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,77% στις 2.847,54 μονάδες. Κινητήριος δύναμη τα εταιρικά κέρδη των 3M, UPS και Ford που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v