Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3 ετών οι ασιατικές αγορές

Η νέα θετική έκπληξη στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, αυτή την φορά από την Apple, ώθησε εκ νέου τις ασιατικές αγορές και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο 3 ετών. Ανοδικά και ο κλάδος ενέργειας

Η νέα θετική έκπληξη στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, αυτή την φορά από την Apple, ώθησε εκ νέου τις ασιατικές αγορές και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο 3 ετών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού – εκτός Ιαπωνίας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008,και σήμερα καταγράφει άνοδο 1,1% με κινητήριο δύναμη τον τεχνολογικό κλάδο.

Στο χρηματιστήριο της Κορέας ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 1,32% στις 2198 μονάδες και οδεύει σε κλείσιμο που θα αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,97% στις 24127 μονάδες

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,82% στις 9685 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,73% στις 3029 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,77% στις 3321 μονάδες.

Πρωτοπόρος και της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται ο τεχνολογικός κλάδος μετά τον διπλασιασμό των κερδών που ανακοίνωσε η Apple για το πρώτο τρίμηνο. Σημαντικά κέρδη όμως, καταγράφει και ο ενεργειακός κλάδος καθώς η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 0,5% στα 111,99 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v