Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί καθώς υπάρχουν ανησυχίες για το πότε θα καταφέρει να ορθοποδήσει ο βιομηχανικός κλάδος, ενώ αντιθέτως η κινεζική αγορά στηρίζεται από τα οικονομικά μεγέθη

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές με το χρηματιστήριο του Τόκιο καθώς υπάρχουν νέες ανησυχίες για το πότε θα ορθοποδήσει η παραγωγή στον ιαπωνικό βιομηχανικό κλάδο, ενώ αντιθέτως, η κινεζική αγορά κινείται ανοδικά μετά και τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,50% στις 9719 μονάδες ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,31% στις 24320 μονάδες και στην Σεούλ ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,20% στις 2123 μονάδες.

Αντιθέτως, στην κινεζική αγορά, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,4% στις 3042 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,20% στις 3359 μονάδες.

Στην ιαπωνική αγορά εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τον απόηχο του σεισμού στην βιομηχανική παραγωγή. Οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 2,3%, περισσότερο από όσο προέβλεπαν οι αναλυτές. Επιπλέον, η Sharp ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή οθονών LCD καθώς υπάρχουν προβλήματα στις προμήθειες. Η Sony επίσης αναβάλει την επαναλειτουργία του εργοστασίου της. Προβλήματα υπάρχουν και στην παραγωγή των αυτοκινητοβιομηχανιών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v