Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές μία ημέρα μετά την αύξηση των επιτοκίων της Κίνας κατά 25 μονάδες βάσης και ενώ συνεδριάζει και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας. Σε χαμηλό έξι μηνών το γεν

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές μία ημέρα μετά την αύξηση των επιτοκίων της Κίνας κατά 25 μονάδες βάσης και ενώ συνεδριάζει και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 9584 μονάδες, ενώ πτωτικά κινείται και το χρηματιστήριο της Σεούλ όπου ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,17% στις 2126 μονάδες. Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όμως, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,38% στις 24241 μονάδες. Στην κινεζική αγορά παράλληλα, ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 1% στις 2997 μονάδες ενώ ο CSI 300 ενισχύεται κατά 1,03% στις 3306 μονάδες.

Το ιαπωνικό γεν υποχωρεί σε χαμηλό έξι μηνών, στα 85,30 έναντι του δολαρίου καθώς συνεδριάζει η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας. Και ενώ αυτή η εξέλιξη θα έπρεπε να στηρίζει τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, στην αγορά φαίνεται πως επικρατεί περισσότερο η ανησυχία για την χαμένη παραγωγική δυνατότητα στον βιομηχανικό κλάδο της Ιαπωνίας. Πολλώ δε μάλλον, όταν η Κίνα προχώρησε την Τρίτη σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ οι αναλυτές διχάζονται ως προς τα σενάρια για το τι θα γίνει στην συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v