Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρηνικές ανησυχίες πλήττουν τον Nikkei

Στο «κόκκινο» ξεκινά η εβδομάδα για Nikkei και Topix, με πολλές από τις μετοχές που εμφανίζουν την μεγαλύτερη πτώση να σχετίζονται με εταιρείες η παραγωγή των οποίων επλήγη από τον σεισμό.

Στο «κόκκινο» ξεκινά η εβδομάδα για τον δείκτη Nikkei του Τόκιο, με πολλές από τις μετοχές που εμφανίζουν την μεγαλύτερη πτώση να σχετίζονται με εταιρείες η παραγωγή των οποίων επλήγη από τον σεισμό, το τσουνάμι και τα προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,6% στις 9478 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,68% στις 23000 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi στην Σεούλ είναι αμετάβλητος στις 2054 μονάδες. Πιο θετικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενσιχύεται κατά 0,37% στις 2988 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,15% στις 3299 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών, η Toshiba και η Hitachi (που δραστηριοποιούνται και στον κλάδο της πυρηνικής ενέργειας) υποχωρούν κατά 2,45% και 1,22% αντίστοιχα, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, η Tokyo Electric Power καταγράφει πτώση της τάξης του 9% -έχοντας νωρίτερα κατακρημνιστεί κατά 16,7%, ενώ χαμηλότερα κατά 1,06% κινείται η μετοχή της Fujitsu, που δραστηριοποιείται στην περιοχή η οποία δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τον σεισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v