Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο στο 3ημερο ράλι στις ασιατικές αγορές

Ρευστοποιήσεις κερδών μετά από ένα τριήμερο ισχυρής ανόδου καταγράφεται στις ασιατικές αγορές και η νευρικότητα εντείνεται στην Φουκουσίμα καθώς εκφράζονται ανησυχίες για μόλυνση του πόσιμου νερού στο Τόκιο

Ρευστοποιήσεις κερδών μετά από ένα τριήμερο ισχυρής ανόδου καταγράφεται στις ασιατικές αγορές και ενώ η νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις στην Φουκουσίμα και τις αραβικές χώρες εντείνεται.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,65% στις 9449 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,34% στις 22779 μονάδες ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi κατέγραψε οριακές απώλειες 0,07% στις 2012 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,86% στις 2944 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 1,19% στις 3261 μονάδες.

Οι ανησυχίες για ενδεχόμενη μόλυνση με ραδιενέργεια του πόσιμου νερού στο Τόκιο ήταν η αφορμή για διορθωτικές κινήσεις στην ιαπωνική χρηματιστηριακή αγορά, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών που υπέστησαν διακοπή παραγωγής λόγω του καταστροφικού σεισμού, όπως η Toyota και η Fujitsu

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v