Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 4,3% στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με άλμα 4,3% στο χρηματιστήριο του Τόκιο ελλείψει αρνητικών ειδήσεων από την Φουκουσίμα και με δέλεαρ τις χαμηλές αποτιμήσεις. Νέα ένεση ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενώ ράλι καταγράφει το χρηματιστήριο του Τόκιο ελλείψει αρνητικών ειδήσεων από το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα και με δέλεαρ τις χαμηλές αποτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 4,36% στις 9608 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,75% στις 22855 μονάδες ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,51% στις 2013 μονάδες.

Θετικό το πρόσημο και στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,2% στις 2914 μονάδες και τον CSI 300 να καταγράφει άνοδο 0,32% στις 3217 μονάδες.

Όπως επίσης μεταδίδει το πρακτορείο Kyodo, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε σε νέα ένεση ρευστότητας στην αγορά ύψους 2 τρισ γεν που αντιστοιχεί σε 24,7 δισ. δολ. Το πρακτορείο επισημαίνει τον ενεργό ρόλο της κεντρικής τράπεζας στην στήριξη της οικονομίας σε αυτές τις ακραίες συνθήκες με συνολικές ενέσεις ρευστότητας ύψους 40 τρισ γεν

Μία ημέρα νωρίτερα, ο διασημότερος επενδυτής στον κόσμο, ο Warren Buffett δήλωσε πως η ιαπωνική αγορά αποτελεί πλέον «αγοραστική ευκαιρία» δίνοντας ένα ακόμη κίνητρο στους κυνηγούς ευκαιριών.

Επιπλέον, η συντονισμένη παρέμβαση της G7 στην αγορά συναλλάγματος την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται πως έχει αποτελέσματα, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (κοντά στα 80,81 γεν ανά δολάριο), που ευνοεί τους Ιάπωνες εξαγωγείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v