Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 2,7% στο Τόκιο με την παρέμβαση του G7

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, ενώ ράλι πραγματοποίησε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο μετά τη συντονισμένη παρέμβαση του G7 στην αγορά συναλλάγματος για τη χαλιναγώγηση του γεν.

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, ενώ ράλι πραγματοποίησε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά τη συντονισμένη παρέμβαση του G7 στην αγορά συναλλάγματος για τη χαλιναγώγηση του γεν.

Είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2000 όπου οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας από κοινού παρεμβαίνουν στην αγορά συναλλάγματος. Αυτό δίνει ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές για την αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας προς την Ιαπωνία αλλά και τη μη ανοχή προς τις κερδοσκοπικές κινήσεις.

Το ιαπωνικό νόμισμα νωρίτερα είχε εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στα 76,25 γεν έναντι του δολαρίου (λόγω του επαναπατρισμού κεφαλαίων στην Ιαπωνία αλλά και καθώς τα hedge funds έκλειναν θέσεις carry trade). Με την παρέμβαση του G7, ωστόσο, υποχώρησε στα 81,11 γεν, μειώνοντας έτσι και τα προβλήματα για τους Ιάπωνες εξαγωγείς.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση με άλμα 2,72%. Για την εβδομάδα, ωστόσο, καταγράφει απώλειες της τάξεως του 10%.

Θετικό το κλίμα και στις άλλες ασιατικές αγορές. Στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,32%, στις 22.356 μονάδες, ενώ στη Σεούλ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 1,13%, στις 1.981 μονάδες. Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,48%, ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,66%.

Τα καλύτερα των αναμενομένων μακροοικονομικά στοιχεία και τα καλά αποτελέσματα της FedEx τερμάτισαν το πτωτικό σερί τριών συνεδριάσεων και στη Wall. Ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,39%, στις 11.774,59 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,34%, στις 1.273,72 μονάδες, και ο Nasdaq υψηλότερα 0,73%, στις 2.636,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v