Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι αντίδρασης στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Ράλι αντίδρασης το χρηματιστήριο του Τόκιο μετά την χειρότερη "βουτιά" από το κραχ του 1987. Ανοδικά κινούνται όλες οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξισορροπούν τις θέσεις τους μετά τον χθεσινό πανικό.

Ράλι αντίδρασης καταγράφει το χρηματιστήριο του Τόκιο μετά την βουτιά των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, την χειρότερη από το κραχ του 1987. Ανοδικά κινούνται σχεδόν όλες οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές εξισορροπούν τις θέσεις τους μετά τον χθεσινό πανικό.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με άνοδο 5,68% στις 9093 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,17% στις 22639 μονάδες ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi καταγράφει άνοδο 1,77% στις 1957 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,07% στις 2927 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει άνοδο κατά 1,26% στις 3244 μονάδες.

Τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις το χρηματιστήριο του Τόκιο έχει καταγράψει κάθετη πτώση 16%.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι περισσότερες κινήσεις καταγράφονται από hedge funds και τονίζουν πως σημαντικό ρόλο παίζει και η άμεση αντίδραση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας με την ένεση ρευστότητας μαμούθ στην αγορά.

Επίσης, το γεγονός ότι ακόμη δεν καταγράφεται σημαντικός επαναπατρισμός κεφαλαίων στην Ιαπωνία εκλαμβάνεται ως θετικός οιωνός. Η εκτίμηση αυτή αποτυπώνεται και από την πορεία του ιαπωνικού νομίσματος, που αν και υποχώρησε στα 81 γεν έναντι του δολαρίου, απέχει από τα 79,75 γεν ανά δολάριο που είναι το ιστορικό χαμηλό που πραγματοποίησε το 1995

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v