Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενώ κάθετη πτώση καταγράφεται στην τιμή του πετρελαίου καθώς υπάρχουν αναφορές για ειρηνευτικό σχέδιο στην Λιβύη, αλλά και κίνηση για μείωση της φορολογίας στην Κίνα.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενώ κάθετη πτώση καταγράφεται στην τιμή του πετρελαίου καθώς υπάρχουν αναφορές για ειρηνευτικό σχέδιο στην Λιβύη, αλλά και κίνηση για μείωση της φορολογία στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,89% στις 10586 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,44% στις 23162 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει μίνι ράλι 2,2% στις 1970 μονάδες

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,37% στις 2902 μονάδες ενώ ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,67% στις 3221 μονάδες.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, ανακοινώθηκε αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Νοτίου Κορέας κατά 13,7% τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις ΗΠΑ ήταν θετικά, ενώ σήμερα το Πεκίνο δήλωσε πως συμφώνησε επί της αρχής σε μείωση της φορολογίας για τα χαμηλά εισοδήματα.

Επί πλέον, ο ξένος Τύπος αναφέρει ότι υπάρχει πρόταση ειρηνευτικού σχεδίου για την Λιβύη από τον Ούγκο Τσάβες την οποία ο Μουαμάρ Καντάφι φέρεται να έχει αποδεχθεί.

Η εξέλιξη οδήγησε σε μείωση της τιμής του πετρελαίου, στα $100,99/βαρέλι η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές διαπραγματεύσεις από 102,50 δολ. στην Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v