Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Μετά από ένα 4ήμερο σερί σημαντικών απωλειών που οδήγησε τις ασιατικές αγορές σε χαμηλό δύο μηνών, οι χρηματιστηριακοί δείκτες ανακάμπτουν με στήριξη από την μερική αποκλιμάκωση της έντασης στην αγορά πετρελαίου

Μετά από ένα 4ήμερο σερί σημαντικών απωλειών που οδήγησε τις ασιατικές αγορές σε χαμηλό δύο μηνών, οι χρηματιστηριακοί δείκτες ανακάμπτουν με στήριξη από την μερική αποκλιμάκωση της έντασης στην αγορά πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,71% στις 10526 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,67% στις 22986 μονάδες, ενώ ο κορεατικός δείκτης Kospi καταγράφει άνοδο 0,69% στις 1963 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,02% στις 2879 μονάδες, ενώ ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,69% στις 3198 μονάδες

Η δήλωση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα στρατηγικά της πετρελαϊκά αποθέματα εφόσον χρειαστεί, αλλά και οι διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού οδήγησαν σε μερική αποκλιμάκωση της έντασης στην αγορά πετρελαίου.

Η τιμή Brent από τα 119 δολ./βαρέλι χθες, διαπραγματεύεται σήμερα στα 112 δολ. ανά βαρέλι, συμβάλοντας έτσι και στην δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος στις ασιατικές αγορές μετά από 4 συνεδριάσεις με σημαντικές απώλειες που οδήγησε τον MSCI Ασίας Ειρηνικού σε χαμηλό δύο μηνών.

Η μετοχή της Toyota ενισχύεται κατά 2,2% μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Credit Suisse. Ανακάμπτουν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v