Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές με μεγάλες διακυμάνσεις στους δείκτες καθώς μετά τον πυρηνικό εφιάλτη στην Ιαπωνία, οι επενδυτές καλούνται να αντιμετωπίσουν την εκτίναξη του γεν. Πτώση 1,44% για το Nikkei.

Έντονη νευρικότητα και σήμερα στις ασιατικές αγορές με μεγάλες διακυμάνσεις στους χρηματιστηριακούς δείκτες καθώς μετά ton πυρηνικό εφιάλτη στην Ιαπωνία, οι επενδυτές καλούνται να αντιμετωπίσουν και την εκτίναξη του γεν σε νέο ιστορικό υψηλό.

Στη χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei αν και κατέγραφε ενδοσυνεδριακά απώλειες 5%, τελικά έκλεισε με υποχώρηση 1,44% στις 8962 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 2,07% στις 22231 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται οριακά κατά 0,05% στις 1959 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,17% στις 2896 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 1,61% στις 3195 μονάδες.

Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε έναντι του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο από τον Β’ Παγκόσμιο Πολεμο, στα 76,36 γεν, καθώς κεφάλαια επαναπατρίζονται στην Ιαπωνία. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας πάντως, δήλωσε έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο περιορισμός των απωλειών αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στα κέρδη που κατέγραψαν οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου. Ακόμη και η Citigroup, σε έκθεσή της, αναφέρει πως εάν ξεπεραστεί το αρχικό σοκ από την καταστροφή στην Ιαπωνία, ενδεχομένως να αναθαρρήσει από τις δυνατότητες ανοικοδόμησης που παρουσιάζονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v