Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Χωρίς νέες αρνητικές ειδήσεις από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα και με τον ίδιο τον Warren Buffett να κάνει λόγο για «αγοραστική ευκαιρία» στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά

Ανοδικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια με τους κυνηγούς ευκαιριών να επιστρέφουν στις αγορές, ενώ ειδικότερα το χρηματιστήριο του Τόκιο κατέγραψε νέο ράλι.

Χωρίς νέες αρνητικές ειδήσεις από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα και με τον γκουρού της Όμαχα, τον ίδιο τον Warren Buffett να κάνει λόγο για «αγοραστική ευκαιρία» στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άλμα 2,72% στις 9206 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,36% στις 22603 μονάδες ενώ στην Κορέα, ο δείκτης Kospi καταγράφει άνοδο 1,13% στις 2003 μονάδες.

Σταθεροποιητικά, η κινεζική αγορά, μετά την νέα αύξηση των τραπεζικών αποθεμάτων την Παρασκευή (Τρίτη για το 2011) και ενώ ο πρωθυπουργός της Κίνας διαμήνυσε πως ο πληθωρισμός παραμένει η βασική ανησυχία. Ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,06% στις 2908 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει περιορισμένες απώλειες 0,19% στις 3209 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v