Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται ανοδικά, ενώ στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με περιορισμένες απώλειες 0,15%

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται ανοδικά, ενώ στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με περιορισμένες απώλειες 0,15% στις 9435 μονάδες.
Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όμως, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,95% στις 23042 μονάδες, ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi κατέγραψε άνοδο 1,22% στις 2036 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις 2950 μονάδες ενώ ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,27% στις 3256 μονάδες.

Ο πετρελαϊκός κλάδος και ο ευρύτερος κλάδος των εμπορευμάτων κινούνται ανοδικά, μετά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η κινεζική πετρελαϊκή Cnooc με αύξηση κερδών σε επίπεδο ρεκόρ.

Στο Τόκιο ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει νευρικότητα ως προς την πυρηνική κρίση και τον οικονομικό αντίκτυπο από το χτύπημα του σεισμού που υπολογίζεται στα 300 δις. δολ.. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας παράλληλα, δήλωσε η ιαπωνική οικονομία βρίσκεται σε «σοβαρή κατάσταση»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v