Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά ταμπλό

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές, καθώς το ΔΝΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την ιαπωνική ανάπτυξη, ενώ η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα αναβαθμίστηκε στην ίδια κατηγορία με το Τσέρνομπιλ.

Έντονες πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές, αφού η Ιαπωνία αναβάθμισε την πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα στο ίδιο επίπεδο με το Τσέρνομπιλ, ενώ παράλληλα εκκενώθηκε το πυρηνικό εργοστάσιο.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,69% στις 9555 μονάδες. Αρνητικό το κλίμα και στις άλλες ασιατικές αγορές καθώς εκφράζονται ανησυχίες για τον αντίκτυπο στην βιομηχανική παραγωγή από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,31% στις 23983 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 1,55% στις 2089 μονάδες

Σταθεροποιητικά κινείται η κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,21% στις 3029 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει οριακή άνοδο 0,09% στις 3336 μονάδες

Οι ευρύτερες κινήσεις των διεθνών αγορών επίσης αναδεικνύουν τις αναπτυξιακές ανησυχίες. Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 0,81% στα 122,98 ενώ στην Νέα Υόρκη η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 1,23% στα 108,57 δολ. ανά βαρέλι.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παράλληλα, προχώρησε χθες σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την ιαπωνική οικονομία, εκτιμώντας πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αναπτυχθεί το τρέχον έτος κατά 1,4% έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v