Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά από ένα διήμερο απωλειών και με στήριξη από την υποχώρηση του γεν που αποτελεί στήριξη για τους Ιάπωνες εξαγωγείς. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ηγούνται της ανόδου

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά από ένα διήμερο απωλειών και με στήριξη από την υποχώρηση του γεν που αποτελεί στήριξη για τους Ιάπωνες εξαγωγείς.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,90% στις 9641 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ o δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,35% στις 24059 μονάδες ενώ στην Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 1,56% στις 2121 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, όπου οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ την Πέμπτη, οι κινήσεις των δεικτών είναι πιο περιορισμένες. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,18% ενώ ο CSI 300 ενισχύεται οριακά κατά 0,09%.

Το ιαπωνικό γεν υποχωρεί κατά 0,7% στα 84,13 δολ. ενώ έναντι του ενιαίου νομίσματος επίσης καταγράφει απώλειες στα 121,79 ευρώ. Οι εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος αποτελούν μία νότα αισιοδοξίας για την πορεία του ιαπωνικού βιομηχανικού κλάδου που στηρίζεται στις εξαγωγές. Από τους κλάδους που κατέγραψαν κατά την σημερινή συνεδρίαση έντονα κέρδη είναι και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις της Nomura και καθώς οι συγκεκριμένες μετοχές είχαν δεχθεί εντονότατες πιέσεις το τελευταίο διάστημα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v