Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές

Ευρεία άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές, μετά τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων και με στήριξη από τα απροσδόκητα αποτελέσματα της Intel.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές, μετά τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων και με στήριξη από τα απροσδόκητα αποτελέσματα της Intel.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,76% στις 9606 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,88% στις 23727 μονάδες, ενώ μίνι ράλι καταγράφει ο δείκτης Kospi στην Κορέα, ο οποίος ενισχύεται κατά 2,16% στις 2168 μονάδες.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές στην κινεζική αγορά, η οποία κινείται ακόμη στον ρυθμό των πληθωριστικών ανησυχιών μετά και την νέα ανοδική πορεία που καταγράφεται στις τιμές των εμπορευμάτων και του πετρελαίου. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,08% στις 2996 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,32% στις 3285 μονάδες.

Σε γενικές γραμμές οι μεταλλευτικές και οι πετρελαϊκές εταιρείες καταγράφουν κέρδη, καθώς η τιμή του χαλκού ενισχύεται κατά 1,2%, ο χρυσός ξεπέρασε τα 1,500 δολ. ανά ουγκιά, ενώ η τιμή του αργού βρίσκεται πάνω από τα 109 δολ.

Ο τεχνολογικός κλάδος αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης στηριζόμενος από τα αποτελέσματα τόσο της Intel όσο και της Yahoo που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η AT&T και η American Express είναι μερικά από τα ονόματα των 19 εταιριών που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου

Θετικός παράγοντας για το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι και η αποδυνάμωση του γεν, που ευνοεί τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύεται στα 82,95 γεν ανά δολάριο από 92,59 γεν ανά δολάριο χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v