Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Διορθωτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές από τα υψηλά 3ετίας. Αφορμή για το πτωτικό κλίμα στάθηκαν τα αποτελέσματα της Nintendo και η υποβάθμιση των αυτοκινητοβιομηχανιών από την Standard & Poor's

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές που κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν ενισχυθεί σε υψηλό 3ετίας. Αφορμή για το πτωτικό κλίμα στάθηκαν τα αποτελέσματα της Nintendo που για δεύτερη οικονομική χρήση ανακοίνωσε μείωση κερδών.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,17% στις 9558 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,44% στις 2206 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,88%. Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,64% στις 2946 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,38% στις 3237 μονάδες.

Η μετοχή της Nintendo κατέγραφε απώλειες της τάξεως του 4%, καθώς ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 52% για την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου.
Πιέσεις καταγράφηκαν και στις μετοχές του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σε υποβάθμιση του κλάδου κάνοντας λόγο για επιπτώσεις από το χτύπημα του Εγκελάδου και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην διεθνή αλυσίδα των προμηθειών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v