Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Τα θετικά μηνύματα από τις οικονομίες Κίνας και Ιαπωνίας οδήγησαν στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων τις κορυφαίες ασιατικές αγορές. Κέρδη 1,3% για τον Nikkei, στο 1,5% για την Κίνα.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων οι ασιατικές αγορές, μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της Κίνας αλλά και την θετική πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία.

Άνοδος 0,8% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Δεκεμβρίου. Ανάλογη πορεία κατέγραψε ο Nikkei ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό της τάξης του 1,3%.

Σημαντική ώθηση στις ασιατικές αγορές προσέφερε και το συμβόλαιο ύψους 20 δισ. δολαρίων μεταξύ νοτιοκορεάτικων εταιριών, με επικεφαλής της Korea Electric Power (4%) για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κέρδη 0,99% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ ηπιότερη πορεία ακολούθησε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ με άνοδο της τάξης του 0,18%. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και ο Kospi της Ν. Κορέας, με άνοδο 0,19%.

Ισχυρή πορεία για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 1,57% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 1,51% υψηλότερα.

Θετική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Άνοδος 1,2% τόσο για τον DAX 30 όσο και για τον CAC 40. Κλειστό, λόγω αργίας, παραμένει σήμερα το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v