Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική πορεία στην Ασία

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας έχει γερές βάσεις. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, λόγω αργίας στο Τόκιο.

Η αργία στην αγορά του Τόκιο –λόγω του εορτασμού των Γενεθλίων του Αυτοκράτορα- οδήγησε σε χαμηλούς όγκους συναλλαγών τις ασιατικές αγορές, οι οποίες, όμως, κινήθηκαν ανοδικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Η «πίστη» ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας έχει γερές βάσεις αλλά και η άνοδος στην τιμή του αμερικανικού αργού στα 74 δολάρια στη Ν. Υόρκη, αποτέλεσαν τα δύο βασικά στηρίγματα των επενδυτικών διαθέσεων για αγορές.

Αποτέλεσμα ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να ενισχυθεί κατά 0,3%, ενώ σε ανάλογη θετική πορεία κινήθηκαν και οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

Άνοδος 4% για τον τίτλο της Macarthur Coal, με την Noble να ενισχύεται κατά 5,3%.

Κέρδη 0,67% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, με τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται κατά 0,85% και τον Kospi της Ν. Κορέας να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,35%.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για την κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να σημειώνει κέρδη 0,94% και τον Shanghai Composite να ενισχύεται πλησίον του 0,76%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Άνοδος 0,6% για DAX 30, κατά 0,3% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100, ενώ κέρδη 0,8% σημειώνει ο CAC 40.

Η καλή πορεία της αμερικανικής στεγαστικής αγοράς στήριξε την Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,49% στις 10.464,93 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,36% στις 1.118,03 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,67% στις 2.252,67 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v