Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική πορεία στις ασιατικές αγορές

Σε θετική πορεία οι ασιατικές αγορές, αν και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ενόψει και των γιορτών, με ανοδικές τάσεις για τις μετοχές πρώτων υλών και εμπορευμάτων, ενώ σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι τράπεζες. 

Ανοδικές τάσεις για τις περισσότερες ασιατικές αγορές, με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν χαμηλά ενόψει των εορταστικών αργιών και τις μετοχές πρώτων υλών και εμπορευμάτων να κινούνται υψηλότερα.

Κέρδη 1,8% για την BHP Billiton, με την μετοχή της Newcrest Mining να ενισχύεται κατά 2,5%. Σε θετική πορεία οι μετοχές τραπεζών, με την National Australia Bank να σημειώνει κέρδη 1,9% και την ασφαλιστική AMP να ενισχύεται κατά 1%.

Σε υψηλό οκτώ εβδομάδα ο δείκτης Nikkei, καθώς ενισχύθηκε σε ποσοστό της τάξης του 0,41%. Αντίθετα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με πιέσεις στις μετοχές εταιριών real estate και υπό τους φόβους ότι η κινεζική κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον μέτρα για να «παγώσει» την αγορά ακινήτων.

Πτώση 0,53% για τον δείκτη Hang Seng, ενώ σε πορεία ήπιας διόρθωσης κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να υποχωρούν κατά 0,27% και 0,17% αντίστοιχα.

Ήπια άνοδος για την αγορά της Κίνας, η οποία κατόρθωσε να "καλύψει" τις αρχικές της απώλειες, με τον CSI 300 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,14% και τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,29%.

Σε θετική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,7% για τον DAX 30, άνοδος 0,6% για τον FTSE 100 ενώ κατά 0,7% υψηλότερα κινείται και ο CAC 40.

Κερδοφόρα πορεία κατέγραψε την Παρασκευή η Wall Street με στήριξη από τον Nasdaq. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 10.334,86 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,61% στις 1.102,77 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 1,45% στις 2.211,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v